At have medarbejdere som trives skaber stor værdi for din virksomhed.
Jeg kan hjælpe jer med at forebygge stress og skabe trivsel blandt medarbejdere med ADHD og Autisme, så virksomheden kan få glæde af deres styrker og kompetencer.
Samtaler 1:1
Gennem samtaler med medarbejderen støtter jeg medarbejderen ved at få mere forståelse for sig selv og viden om, hvordan de bedst passer på sig selv.
Samtaler kan både indeholde en undersøgelse af medarbejderens unikke kognitive profil (fx undersøge for ADHD/autisme/høj IQ), rådgivning og vejledning ift. tilpasninger på arbejdspladsen, herunder afkode sociale situationer samt behandling/støtte af stress og angst.
Tilpasninger i praksis
Jeg støtter jer i at finde ud af, hvilke konkrete tilpasninger, der vil støtte medarbejderen i arbejdet.
Med forståelsen for medarbejderens arbejdsstil og behov, kan vi sammen skabe de rigtige rammer for at medarbejderen trives og udnytter sin viden og kompetencer.
Det kan fx være vi skal arbejde med det fysiske arbejdsmiljø, sanse-afskærmning, arbejdstid eller gøre sociale situationer nemmere for medarbejderen at være tilpas i.
Forståelse og viden
Gennem sparring opnår medarbejderen større indsigt i sig selv, arbejds- og kommunikationsstil. Dette gør det nemmere for medarbejderen at forebygge mistrivsel og stress.
Når medarbejderen kender sig selv og sine behov, kan de i højere grad skabe gode rammer, hvor de kan udnytte deres kompetencer.
Både arbejdsplads og leder kan få del i denne forståelse for medarbejderen og støtte medarbejderen i arbejds-sammenhænge.
Case
En mindre tech-virksomhed kontakter mig, fordi en af deres nøglemedarbejdere er i mistrivsel og overvejer at opsige sin stilling. Virksomheden ønsker medarbejderen i trivsel og bedre forståelse af medarbejderens behov.
Gennem samtaler med medarbejderen undersøger jeg årsagerne til medarbejderens mistrivsel. Medarbejderen er både presset på arbejdspladsen og på hjemmefronten og er ikke velbehandlet for sin ADHD. I samtalerne finder vi også ud af at medarbejderen har autistiske træk.
Jeg udarbejder anbefalinger til både medarbejderen, leder og arbejdspladsen. Herunder at medarbejderen kommer i behandling for sin ADHD og får mere viden om neurodivergens og stress.
Der er også anbefaler til leder og arbejdsplads, fx at medarbejderen får mulighed for at trække sig i pauser, fordi social kontakt kan dræne for energi.
Efter en periode, hvor medarbejder og leder følger mine anbefalinger, kommer medarbejder i trivsel og forsætter i sin stilling.
I dette blogindlæg får du en guide til, hvordan du kan tale med din chef om ADHD og autisme og evt. bede om tilpasninger.
Neurodivergens på arbejdspladsen kan skabe udfordringer, men også store fordele, især med den rette støtte og tilpasning. Læs om, hvordan ADHD påvirker arbejdslivet, og få konkrete idéer til at skabe et inkluderende miljø.
Få indsigt i autisme og læs om hvordan du kan støtte medarbejdere med autisme og skabe et inkluderende arbejdsmiljø, der fremmer trivsel og effektivitet.
I dette blogindlæg i serien om neurodivergens på arbejdspladsen giver jeg dig en grundlæggende forståelse for hvad neurodivergens er og hvad det kan betyde på en arbejdsplads.
I dette blogindlæg giver jeg dig mine bedste tips til at fastholde kontakten med dine venner og giver dig ideer til sociale arrangementer!
Er du også drænet for al energi om eftermiddagen og tanken om at skulle lave aftensmad slår dig helt ud? Så læs med i dette blogindlæg, hvor jeg giver dig mine bedste ideer til en nem og simpel madplan!
PDA er en kompleks og belastende tilstand for nogle autister. Du kan læse mere om profilen her og få strørre forståelse for dig selv.
Hvad er autistisk udbrændthed og hvad kan du gøre for at få det bedre? Det svarer jeg på i dette blogindlæg i serien om autisme og belastninger.
I dette blogindlæg kan du læse om meltdowns og årsagen til at autister er særlig udsat for denne type belastning. Du får også strategier til at håndtere et meltdown.
Læs med i dette blogindlæg, hvor jeg giver dig ideer til, hvordan du kan maske mindre.
Hvad er masking, når man er autist? Og hvorfor maskere man sine autistiske træk og hvad er masking egentlig? Læs med i dette korte blogindlæg, hvor du får meget mere viden om masking.
Er det egentlig bedst, hvis man kan klare sig uden ADHD-medicin? Dette og mange andre spørgsmål får du svar på i disse blogindlæg, som sætter fokus på fup og fakta om ADHD-medicin.
Kan man få en overdosis af ADHD-medicin og hvor hurtigt bør man prøve nye typer medicin? Læs med i denne række af blogindlæg, hvor Jesper Andreasen svarer på fup og fakta om ADHD-medicin.
Tager din hjerne skade af ADHD-medicin og hvad er langtids-effekterne af ADHD-medicin? Læs med i denne interviewserie, hvor forsker i psykofarmaka Jesper Andreasen besvarer de alm. myter om ADHD-medicin.
Kan man blive afhængig af ADHD-medicin og vil brug af ADHD-medicin lede til et stofmisbrug? Læs med i dette blogindlæg, hvor forsker i psykofarmaka svarer på alle dine spørgsmål om ADHD-medicin.
Hvorfor er det svært at sætte grænser? læs med her og få en masse konkrete sætninger, der hjælper dig med at sætte grænser overfor andre.
Læs med i dette blogindlæg, hvor jeg lister autisters positive karaktertræk.
Læs med i dette blogindlæg, hvor jeg oplister nogle fantastiske muligheder for gratis støtte og undervisning for dig med ADHD og autisme.
Hvordan kan du undgå at din medarbejder med ADHD brænder ud eller keder sig på arbejdspladsen? Læs med her, hvor jeg giver råd til hvordan du kan skabe et godt arbejdsmiljø for din medarbejder med ADHD.
I dette blogindlæg gennemgår jeg hvad ADHD kan betyde på en arbejdsplads og hvordan kan du som leder bedst imødekomme din medarbejder med ADHD.
I dette blogindlæg beskrives sammenhængen mellem ADHD-symptomer og menstruationscyklus. Læs med og bliv klogere på hvordan din cyklus påvirker dig og få ideer til, hvordan du kan afhjælpe problemer.
I dette blogindlæg fortæller jeg dig kort, hvad dopamin er og du får en liste med aktiviteter, som vil hjælpe med at booste dopamin.
Dette blogindlæg giver dig en masse ideer til at fremme din oxytocin og serotonin produktion. Du får en liste med beroligende aktiviteter, som du kan lade dig inspirere af.
I dette blogindlæg stiller jeg 10 spørgsmål, som hjælper dig med at håndtere Rejection Sensitivity Dysphoria.
Læs Sicilie Marias digt om hvordan det føles, at være sen-diagnosticeret med ADHD.
Sicilie Maria skriver om sine nye hobbyer i dette digt om ADHD. Læs med i serien af 9 udvalgte digte, hvor Sicilie Maria skriver til sin ADHD-hjerne.
Hvordan føles det at skulle lære sin hjerne at kende på ny efter udredning for ADHD? Læs med i Sicilie Marias digte om at have ADHD.